Konecranes Agilon fick priset Red Dot Award: Product Design 2014

Corporate press releases

Konecranes har fått designutmärkelsen “Red Dot Award: Product Design 2014” för designkvaliteten i materialhanteringssystemet Agilon. Red dot är en internationell designutmärkelse som skapats av Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Priset, ”Red Dot”, har etablerat sig som ett av de mest eftersökta märken för utmärkt design.

“Vi är mycket stolta över att ha fått Red Dot designpriset för Agilon”, säger Johannes Tarkiainen, Konecranes chef för industriell design. “Förutom att produkten ser modern och harmonisk ut, är Agilons användarerfarenhet slående – användaren kan känna resultaten av kreativt och tvärvetenskapligt designarbete.”

Det patenterade Agilon lager- och materialhanteringssystemet är ett exempel på intelligent materialhantering and framgångsrikt design. Systemet består av en nätportal, ett hyllsystem och en robot som rör sig mellan hyllorna. Roboten plockar delarna som operatören listat och för dem direkt till servicepunkten.

Ett tydligt användargränssnitt visar om delarna finns till hands och visar en bild av delen i fråga. Agilon kan användas för lagring av hundratals eller t.o.m. tusentals olika delar, och ger via en portal information om delarna i realtid till olika parter i leveranskedjan.

År 2013 fick Konecranes “Red Dot Award: Product Design 2013” priset för en elektrisk kättingtelferserie som säljs under flera varumärken.

Red dot utmärkelsen har getts ut sedan 1955. I år deltog 4 815 tävlingsbidrag från 53 länder. Endast de bästa designarbetena tilldelades det eftersökta priset för utmärkt design.

Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknasföring och Kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Johannes Tarkiainen, Chef, Industriell Design
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2128

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildrext:
Konecranes Agilon fick Red Dot Award: Product Design 2014 priset.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).