Konecranes levererar 23 tunga gaffeltruckar till Ethiopian Shipping and Logistics Services Enterprise i Etiopien

Corporate press releases

Konecranes fick under hösten 2013 en beställning på 23 tunga gaffeltruckar från Ethiopian Shipping and Logistics Services Enterprise (ESLSE) i Addis Abeba, Etiopien. Beställningen ingår i Konecranes orderingång för 2013.

ESLSE:s verkställande direktör Ahmed Tusa säger att ESLSE är nöjda över att ha ingått avtal med Konecranes. "Under evalueringsprocessen visade Konecranes sig vara den mest lämpliga leverantören för vår verksamhet med tunga gaffeltruckar. Gaffeltruckarna kommer att vara i nyckelposition och öka effektiviteten i lasthantering både i hamnen i Djibouti och i torrhamnen i Modjo”. 

“Vi är mycket entusiastiska över beställningen från ESLSE, den stärker ytterligare vår närvaro i Afrika. Vi ser framemot att aktivt stöda och ta del av ESLSE:s utvidgningsplaner och är övertygade om att våra maskiner kommer att uppfylla deras krav och stöda produktiviteten”, säger Andreas Falk, Konecranes försäljningsdirektör i IMEA-regionen.

Gaffeltruckarna kommer att användas i Djibouti, den viktigaste hamnen längs Etiopiens kust, samt i torrhamnen i Modjo.

Djibouti är Etiopiens huvudsakliga import/exportcentrum och hanterar årligen 800 000 TEU containrar, samt allmänt gods. Torrhamnen Modjo ligger 800 km från Djibouti. Containarna transporteras med lastbil från Djibouti till torrhamnen i Modjo för vidare distribution.

Ytterligare information
Lars Fredin, Direktör, affärsenheten Lyfttruckar 
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sverige
E-post: [email protected]
Tfn: +46 76 770 71 00

Andreas Falk, Försäljningsdirektör, region IMEA, Konecranes
Konecranes Middle East FZE 
E-post: [email protected]
Tfn: +971 50 305 2947

Lotta Tagesson, Marknadsförings- och kommunikationschef
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sverige
E-post: [email protected]
Tfn: +46 723 517 35 01

Bildtexter:
Andreas Falk, försäljningsdirektör, region IMEA, Konecranes (till vänster) och Ahmed Tusa, Chief Executive Officer, ESLSE.

Konecranes gaffeltruckar redo att skickas till Etiopien.


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).