Konecranes fick beställning på två tunga industrikranar till Filippinerna av Siemens AG

Corporate press releases

Konecranes fick i december 2013 en beställning på två tunga industrikranar från Siemens AG. Kranarna kommer att installeras i det 414 MW stora kombikraftverket ”San Gabriel” i Batangas Bay, Filippinerna. Kranarna kommer att ha en lyftkapacitet på 370 och 80 ton, och levereras hösten 2014. Parterna har kommit överens om att beställningens värde inte offentliggörs.

Konecranes har också tidigare levererat industrikranar till samma kund och kraftverk. Kunden har nu beslutat utvidga kraftverket och behöver lyftutrustning till den nya enheten. Kranarna kommer att användas i turbinhallen under byggskedet och efteråt huvudsakligen när turbinerna underhålls.

“Vi är mycket nöjda över den här beställningen”, säger T K Mak, Konecranes Direktör, Industrikranar, Sydostasien. “Konecranes industrikranar med TRUCONNECT® Fjärrövervakningstjänster passade kundens behov perfekt. Även god erfarenhet med våra tidigare kraninstallationer var viktig för beslutsfattandet i detta projekt”.

Konecranes TRUCONNECT Fjärrövervakning och Rapportering erbjuder kunderna data om kranens faktiska användning och gör det möjligt för kunden att optimera kranunderhållet. På basen av data kan kunderna fatta rätt beslut angående investeringar i utrustningsunderhåll och produktivitet.

Konecranes öppnade nyligen ett kontor i Manila. När verksamheten är i full gång, kommer Konecranes lokala stöd och service vara väldigt viktig för kunderna i landet.

Ytterligare information:
Press
Kari Wallgren, VP, Head of ICS regional Europe and Global Sales, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2250

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).