Konecranes levererar industrikranar till ryskt skeppsvarv

Corporate press releases

Konecranes fick i december 2013 en beställning på 15 industrikranar till det ryska skeppsvarvet Zvezda Shipbuilding Complex i staden Bolshoi Kamen i ryska Fjärran Östern. Beställningen består främst av CXT och SMARTON®-kranar som levereras under 2014-2015. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Zvezda Shipbuilding Complex är ett av de mest avancerade skeppsvarven som byggs i Ryssland. När skeppsvarvet är klart, kommer man här att bygga tankerfartyg, LNG-fartyg, isklassade fartyg, specialiserade fartyg och offshore-plattformar.

“Vi är stolta över att Zvezda valde oss som leverantör till sitt projekt, det här kommer ytterligare att stärka vår position in Ryssland. Affären är ett resultat av gott engagemang både från Zvezda Shipbuilding Complex och Konecranes sida”, säger Markku Saarinen, Direktör för Industrikranprodukter i Europa.

Beroende på var kranarna används, kommer de att vara utrustade med olika smarta egenskaper såsom svajkontroll, lyftsynkronisering och krokpositionering. Kranarnas lyftkapacitet sträcker sig från 12,5 till 120 ton och kranarna levereras till projektets första fas där man tillverkar fartygsskrov. Kranarna kommer att användas till att hantera och flytta skrovdelar mellan produktionslinjerna.

SMARTON®-kranens intelligenta och lätthanterliga Human Interface to Machine (HIM) system håller kranföraren kontinuerligt informerad om både lastens vikt och var den finns i relation till det tillgängliga arbestutrymmet. Dessutom följer kranen sitt eget skick och ger rekommendationer om när och vilka inspektioner och hurdan förebyggande underhåll borde göras.

Ytterligare information:
Press
Markku Saarinen, Direktör, Industrikranprodukter, Europa, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 40 562 6323

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår hemsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com