Konecranes Agilon fick Fennia Prize hedersomnämnande 2014

Corporate press releases

Konecranes innovativa lösning för materialhantering, Agilon, som lanserades 2013, har fått hedersomnämnande i Fennia Prize 2014. Agilon hjälper företag att nå smartare materialflöden. Snabbt och automatiskt lagrar, plockar och fyller systemet på komponenter som väger upp till 25 kg. En robot sköter både flyttandet av komponenter och påfyllningsbeställningar. Lagren hålls uppdaterade och rätta komponenter är på rätta platser vid rätt tidpunkt, och förbättrar därmed produktivitet och arbetstillfredsställelse. Agilon hämtar Industriellt Internet till materialhantering i och med att systemet möjliggör att flera parter inom leveranskedjan kan ta del av information om komponenterna i realtid via en portal.

Fennia Prize tävlingen arrangeras av Design Forum Finland och Fennia Group. Den riktar sig till företag som tillverkar designade varor och som tillämpar design på annat sätt i sin verksamhet. Tävlingen erbjuder företagen en möjlighet att skilja sig från mängden genom innovativ och ansvarsfull design med ekonomisk betydelse. Målet är att uppmuntra företag att innovativt och brett använda design i produktutveckling, tillverkning och i företagsprofilen.

I tävlingen kan man vinna följande priser: Fennia Prize Grand Prix, individuella Fennia Prize pris, och Fennia Prize hedersomnämnanden.

Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och Kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Johannes Tarkiainen, Chef för industriell design
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2128

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår hemsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).