Konecranes levererar automatiserade industrikranar till kinesisk tillverkare av kemiska produkter

Corporate press releases

Konecranes fick i augusti 2013 en beställning på fyra automatiserade industrikranar av företaget Qinghai Salt Lake i Golmud City i Kina. Kranarna har en lyftkapacitet på 10 ton. Detta är Konecranes andra leverans till Qinghai Salt Lake; den tidigare leveransen bestod av sex tunga industrikranar som levererades år 2012. De senast beställda kranarna levereras i juni 2014. Beställningen ingår i Konecranes orderingång för tredje kvartalet 2013.

Qinghai Salt Lake Industry Co., Ltd. är beläget cirka 4 000 km nordväst om Shanghai, 3 000 meter över havsytan. Bolaget utvecklar, producerar och marknadsför kemiska produkter såsom metanol, magnesium och kalciumkarbid (kemiskt salt).

Qinghai Salt Lakes anläggning inkluderar ny produktionsteknologi och processen är högt automatiserad. Därför kommer Konecranes-kranarna också att vara mycket avancerade och helt automatiserade. Säkerhetsbestämmelserna är mycket strikta. Kranarna kommer att användas till att lyfta behållare med smält salt.*

“Automation är en trend som ökar också inom kemiindustrin”, säger Eric Chen, ansvarig för industrikranlösningar i Konecranes region Asien och Stillahavsområdet. “Konecranes avancerade och automatiserade kranar passar perfekt i sådana här processer där säkerhet och produktivitet är av yttersta vikt.”

Ytterligare information:
Kari Wallgren, VP, Head of ICS regional Europe and Global Sales, Konecranes
E-post: [email protected]
eller tfn +358 20 427 2250

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).
www.konecranes.com