Genombrott för Konecranes containerhanteringskranar inom sophantering

Corporate press releases

Konecranes har lyckats ta sig in på ett nytt område efter att ha fått en beställning på containerhanteringskranar för användning inom sophantering i New York, USA. Beställningen erhölls i september 2013 av New York Container Terminal (NYCT). I beställningen ingår två RTG-kranar och två RMG-kranar. Kranarna kommer att användas till att flytta containrar fyllda med hushållsavfall från New York City. Kranarna levereras i slutet av 2014 till NYCTs terminal på Staten Island. Beställningens värde offentliggörs inte.

Kranköpet är en del av New York Citys sophanteringssystem. Stadens avfall packas i speciellt utformade containers och transporteras över Hudson floden på en pråm till NYCTs terminal på Staten Island. De nya Konecranes RMG-kranarna lossar och lastar de förseglade containrarna från pråmen till terminalen, var RTG-kranarna lastar dem på tåg. Containrarna transporteras sedan till vissa sopförbränningsanläggningar.

“Det här är en mycket spännande beställning för oss, ett genombrott faktiskt, och den kommer att öppna dörrarna till ett nytt affärssegment för våra containerhanteringskranar”, säger Jussi Suhonen, Konecranes försäljningsdirektör, Hamnkranar, i regionen Amerika.

I kranarna, som speciellt utformats för tung drift och har en lyftkapacitet på 50 ton, ingår avancerade egenskaper såsom Konecranes Active Load Control systemet, vilket förbättrar säkerheten och höjer produktiviteten i terminalen.

Ytterligare information:
Press
Tuomas Saastamoinen, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2662

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).