Genombrott för Konecranes i intermodala terminaler i Australien

Corporate press releases

Konecranes fick i juni 2013 en beställning på fyra spårbundna portalkranar (Rail Mounted Gantry, RMG) av Pacific National (PN), Australiens största privata operatör av järnvägsfrakt. Investeringen är en del av större moderniseringsprojekt i PN:s terminaler i Sydney och Melbourne. Kranarna levereras under 2014 och 2015, två till Sydney Freight Terminal och två till Melbourne Freight Terminal. Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde. 

Pacific National ägs av Asciano, ett bolag noterat på australienska börsen, och driver ett nätverk för järnvägsfrakt mellan de största städerna i Australien. Under de senaste tre åren har Konecranes skött om reparationer och underhåll av PNs nuvarande kranar i terminalerna i Sydney och Melbourne. Kranarnas effektivitet och pålitlighet har märkbart ökat under den här tiden.

“Förutom den avancerade utrustningen, var ömsesidig tillit och en välfungerande relation de viktigaste faktorerna i denna viktiga affärsuppgörelse i Australien”, säger Ville Hoppu, Konecranes försäljningschef, Hamnkranar. “Den intermodala verksamheten växer globalt och denna beställning kommer ytterligare att stärka vår ställning på marknaden.”

”Med de nya kranarna och andra uppgraderingar i system och infrastruktur, kommer vi att märkbart förbättra produktiviteten i våra största fraktterminaler. Kranarna kommer att vara avgörande för vårt företags framgång”, säger Rodney Burfoot, PN:s Crane Project Manager.

De beställda RMG-kranarna kommer att lyfta containrar från tågvagnar till lastbilar och vice versa. Kranarna inkluderar avancerade egenskaper som ytterligare förbättrar den operativa säkerheten och produktiviteten i fraktterminalerna.

Ytterligare information:
Press:
Ville Hoppu, Försäljningschef, Hamnkranar, Konecranes
E-post:
[email protected] eller tfn +358 20 427 2655

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050


Bildtext: Konecranes fick en beställning på fyra spårbundna portalkranar (Rail Mounted Gantry, RMG) av Pacific National, Australiens största privata operatör av järnvägsfrakt.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 12 100 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).