Samarbetsförhandlingarna slutfördes vid Konecranes Finland Oy

Corporate press releases

Konecranes meddelade i ett börsmeddelande den 3.1.2013 om omstruktureringsåtgärder inom affärsområdet Utrustning och att bolaget som ett resultat av dessa inleder samarbetsförhandlingar inom affärsområdet Utrustning i Finland. Samarbetsförhandlingarna är nu slutförda och enligt dessa kommer 20 att sägas upp inom Konecranes Finland Oy. Dessutom kommer arbetsavtalen för 9 visstidsanställda inte att förnyas när deras arbetsavtal går ut. Antalet inhyrd personal kommer också att minskas. Om marknadsefterfrågan och produktionskapaciteten inte är på samma nivå, kan det förutom tidigare nämnda åtgärder bli permitteringar. Dessa skulle beröra 350 anställda.

I och med att efterfrågan på ny lyftutrustning alltmer koncentreras till tillväxtmarknaderna, inledde Konecranes affärsområde Utrustning åtgärder för att flytta verksamheten närmare kunderna. Det här betyder att koncernen inom affärsenheten Industrikranar etablerar större försäljningsområden med färre men starkare säljenheter. Som ett resultat av detta upphör tillverkningen av industrikranar i Hyvinge, Finland. Hyvinge förblir den huvudsakliga orten för tillverkning av komponenter till tunga industrikranar och hamnkranar.

Konecranes har cirka 2 000 anställda i Finland av vilka cirka 1 200 finns i Hyvinge.
 

Tilläggsinformation:
Press
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 miljoner euro. Koncernen har 12 100 anställda på 626 orter i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).