Konecranes presenterar världens första reachstacker med hybriddrift

Corporate press releases

Konecranes är stolta över att presentera världens första reachstacker med hybriddrift för containerhantering. Trucken har en lyftkapacitet på 45 ton och har en diesel-elektrisk hybriddrivlina, ett elektrifierat hydrauliskt lyftsystem och ett elektriskt energilager. Den nya reach stackern med hybriddrift kommer att erbjuda kunderna minskad bränsleförbrukning och lägre utsläpp, samtidigt som prestandan förbättras gällande acceleration och snabbare respons.

Konecranes nya reachstacker med hybriddrift kommer att erbjuda kunderna betydande kostnads- och miljöfördelar. Bränsleförbrukningen beräknas ligga runt 10 liter/h under normal hantering av fullastade containrar, vilket är märkbart lägre än i traditionella reachstackers. Detta åstadkoms genom att all energi fördelas elektriskt mellan drivlina, lyftutrustning och energilager.

"Reachstackern drivs av elmotorer som alla kan verka regenerativt. Den energi som genereras från bromsning och sänkning av last lagras för senare återanvändning. Detta resulterar i en minskning av dieselförbrukning och miljöpåverkan. Samtidigt är produktiviteten ökad i form av snabbare respons och högre acceleration ", säger Anders Nilsson, teknisk direktör, Konecranes.

Den nya reachstackern har testats och kommer att fortsätta testas i Helsingborg hamns containerterminal. "Konecranes har blivit en av våra affärspartners. Vårt goda samarbete resulterar löpande i förbättringar av funktioner på våra befintliga truckar och det är med stor entusiasm som vi testar och ger återkoppling om nya modeller såsom den nya reachstackern med hybriddrift ", säger Mats Fernebrand, servicechef, Helsingborgs Hamn.

Helsingborgs Hamn är belägen på den smalaste punkten i sundet mellan Sverige och Danmark. Hamnen hanterar mer än 350 000 TEU varje år. Helsingborgs Hamn är en containerspecialist som har gods- och persontransporter som viktiga delar av sin verksamhet. Helsingborgs Hamn använder redan idag ett tiotal Konecranes reachstackers för att koppla samman sjö- och järnvägstransporterna.

Ytterligare information:

Press:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 12 100 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).