Konecranes levererar ytterligare 12 automatiserade stapelkranar till Khalifa Port i Abu Dhabi

Corporate press releases

Som en följd av den framgångsrika leveransen av ett automatiserat containergårdssystem med 30 automatiserade stapelkranar (ASC), kommer Konecranes att leverera ytterligare 12 ASC-kranar till den nya hamnen Khalifa Port i Abu Dhabi. Den kommersiella verksamheten i Khalifa Port startade den 1 september 2012. Kranarna levereras under fjärde kvartalet 2013 och första kvartalet 2014. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Khalifa Port ägs av Abu Dhabi Ports Company (ADPC) och drivs av Abu Dhabi Terminals (ADT). ADPC och ADT är nöjda över framstegen i den nya hamnen. Liknande stora utvecklingsprojekt inom infrastruktur är sällsynta och ADTs verkställande direktör Martijn Van de Linde kommenterar: “Det är ett nöje för ADT att tillkännage att vi ligger två månader före tidtabellen i överflyttningen av alla containertrafik från Mina Zayed till Khalifa Port containerterminalen. Ursprungligen förväntade vi oss att processen är klar vid slutet av första kvartalet 2013, men nu beräknar vi att vi är klara i slutet av januari 2013.”

I stora automatiseringsprojekt för containergårdar, bedöms leverantören av lyftutrustning både enligt sin teknologis prestanda och enligt förmågan att leverera och överlåta utrustningen i projektet som helhet. “Jag är stolt över att vi genomgående kunnat leverera automatiserade containerhanteringssystem enligt tidtabell och med hög kvalitet”, säger Jussi Suhonen, Konecranes direktör för RMG-kranar. “Vår lista på automatiseringsreferenser ökar hela tiden och den talar för sig själv. Med varje leverans, förskaffar vi oss styrka och expertis. Tilläggsbeställningen från ADPC är bevis på att de litar på oss.”

De 12 ASC-kranarna som nu beställts är identiska med de 30 ASC-kranar som levererades i första fasen. De har en lyftkapacitet på 40 ton, kan stapla en över fem containrar högt och nio brett. Kranarna är utrustade med automatiserade kontrollsystem och Konecranes Active Load Control (ALC) styrsystem. Detta hindrar lasten från att svaja och sköter finpositioneringen i horisontalled och ¨gör därigenom containerhanteringen mycket effektiv i containergården, både när kranarna körs automatiskt och fjärrstyrt. Detta gäller speciellt i transferområdena och inne i stapeln, där placeringstoleranser alltid är närvarande. De nya ASC-kranarna kommer att kopplas till Khalifa Ports terminaloperativsystem som Konecranes levererade under första fasen av uppbyggnaden av terminalen.

Ytterligare information:
Press
Jussi Suhonen, direktör, RMG-kranar, Konecranes
E-post:
[email protected] eller tfn +358 20 427 2586
 

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post:
[email protected]
eller tfn +358 20 427 2050
 

Detta pressmeddelande med bild finns på vår hemsida www.konecranes.com.

Bildtext: Konecranes framgångsrika leverans av 30 automatiserade stapelkranar (ASC) till Khalifa Port resulterade i en tilläggsbeställning på 12 ASC-kranar till hamnen.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 12 100 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).