Konecranes fick beställning på 24 kranar till nytt kinesiskt ägt stålverk i Texas

Corporate press releases

 

Konecranes fick nyligen en beställning på leveransen av alla kranar till TPCO America Corporation:s nya stålrörsfabrik nära Gregory, Texas. Detta är en av Konecranes största erhållna beställningar från USA. Nyckel-i-hand beställningen inkluderar 24 kranar för smältverket, valsverket och finvalsverket. Kranleveransen startar i början av oktober 2013 och kranarna kommer att vara i drift i april 2014. Beställningen ingår i Konecranes orderingång för tredje kvartalet 2012.

 

Enligt Tianjin Pipe (Group) Corporation (TPCO) är projektet den hittills största investeringen ett kinesiskt företag gjort i en amerikansk fabrik. TPCO kommer genom sitt dotterbolag TPCO America (och amerikanska joint venture partners) att investera nästan 700 MEUR (mer än 1 miljard USD) i byggandet av en ny anläggning på en cirka 102 hektar stor tomt öster om staden Gregory, Texas, nära Corpus Christi. Fabrikens kapacitet beräknas vara 500 000 ton helpressade rör årligen. När fabriken är klar kommer den att sysselsätta 600-800 arbetare.

 

“Konecranes jobbade tillsammans med TPCO:s team i Kina vid konfigureringen av kranarna för att uppfylla både lokala krav och krav från kundens processer”, säger Doug Maclam, direktör, försäljning och marknadsföring, Konecranes America.

 

Konecranes kommer att leverera sju skräddarsydda kranar, inklusive två skänkkranar, en gjuthanteringskran, två magnetskrothanteringskranar och två magnetkranar för hantering av valsämnen till smältverket. Kranarnas lyftkapacitet varierar mellan 40 och 180 ton, alla enligt standarden CMAA klass E eller F. Dessutom kommer två mindre CXT underhållskranar att användas vid underhåll av smältverket.

 

Valsverket kommer att ha 10 kranar med lyftkapacitet på mellan 20 och 50 ton. Kranarna kommer att användas för hantering av rör och valsämnen, samt för underhåll av valsverket.

 

Konecranes kommer att leverera tre 25-tons rörhanteringskranar enligt standarden CMAA klass F för finvalsverket. Kranarna kommer att användas vid efterbehandlingen och vid gängskärning av rör. I slutet av den här processen kommer två 30-tons kranar, gjorda enligt standarden CMAA klass E, att lagra färdiga rör på området och sköta utlastning på järnväg.

 

Enligt J. J. Johnston, administrationsdirektören för TPCO America Corporation, ville bolaget använda den bästa tillgängliga styrteknologin i stålverket. Enligt denna tankegång, ombads Konecranes att utrusta alla kranar med den patenterade DynAPilot svajkontroll funktionen och TRUCONNECT® fjärrövervakning, vilken gör det möjligt för Konecranes att övervaka och diagnostisera kranarnas prestation på distans. TRUCONNECT möjliggör också problemlösning och planering av underhållsbehovet. Flera kranar har också DynAReg bromsteknologin som sparar pengar genom att återföra bromsenergin tillbaka till elnätet. Dessutom är alla processkranar i smältverket utrustade med PLC-baserade styrsystem, DynATrak skevgångs-kontroll och Konecranes kranunderhållssystem (Crane Maintenance System, CMS).

 

Enligt Mark Laughlin, produktspecialist i Konecranes region Amerika, bad TPCO också om avancerade anti-kollisionssystem, eftersom de i många fall har fler än en kran på varje kranbana.

 

Svaret på varför Konecranes valdes som leverantör är enligt Bai Renzhao, äldre representant för TPCO America, kort och koncist: “Konecranes har ett globalt rykte om utmärkt kvalitet. Flera av deras kunder i USA är också våra kunder, och vi frågade naturligtvis dem vad de tyckte om Konecranes. Genom vår företagsbesiktning bestyrkte vi att Konecranes produkter är av hög kvalitet, tillförlitliga och säkra – saker som är viktiga i vilken tung process industri som helst.”

 

Ytterligare information:

Press

Heikki Lappalainen, ansvarig för industriapplikationer

E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2886

 

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050
 

Detta pressmeddelande med bild finns på www.konecranes.com.

Bildtext: Tianjin Pipe (Group) Corporation beställde Konecranes kranar för stålverk i Texas.

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).