Konecranes kapitalmarknadsdag den 11 september 2012: Fortsatt stark orderingång trots osäkerheter inom den globala ekonomin

Stock exchange releases

Konecranes ordnar idag den 11 september en Kapitalmarknadsdag (Capital Markets Day) i Hyvinge och Tavastehus, Finland, för analytiker och institutionella investerare. Temat för CMD är ”Changing the game”. Presentationerna kommer att behandla Konecranes vision baserad på teknologi och utveckling mot tjänster i realtid. Presentationerna innehåller information om Konecranes geografiska expansion speciellt på tillväxtmarknaderna. Dessutom erbjuds en färsk inblick i hamnautomation.

 

I sin presentation kommer VD och koncernchef Pekka Lundmark att upprepa marknadsutsikterna och den finansiella styrningen som gavs i delårsrapporten januari-juni 2012. Han kommer att kommentera marknadssituationen enligt följande: ”Tredje kvartalet 2012 har hittills fortsatt enligt våra förväntningar. Trots den ekonomiska osäkerheten i de olika regionerna har vår orderingång fortsatt på en god nivå under juli-augusti. Offertaktiviteten är fortfarande stark, men den svagare utvecklingen av världsekonomin ger en orsak till försiktighet.”

 

Fabio Fiorino, Vice VD och ansvarig för affärsområdet Service, kommer att presentera evolutionen av Service mot underhållstjänster i realtid och hur Fjärrövervakningstjänster (Remote Services) fungerar som grund för denna utveckling. Fiorino kommer att presentera målet på tiotals tusen fjärruppkopplingar under de kommande åren. Detta mål baserar sig på en solid serviceavtalsbas innehållande mer än 400 000 utrustningsenheter och på en försäljning av tusentals utrustningar kvalificerade för fjärrövervakning per år.

 

MARKNADSUTSIKTER (OFÖRÄNDRADE)

 

Vår offertstock är fortfarande på en god nivå. Det finns dock tecken på en svagare global efterfrågan till följd av den fortsatta krisen i eurozonen och långsammare ekonomisk tillväxt på vissa tillväxtmarknader.

 

FINANSIELL STYRNING (OFÖRÄNDRAD)

 

Baserat på orderstocken beräknar vi att omsättningen och rörelsevinsten för 2012 kommer att vara högre än 2011.

 

LÅNGSIKTIGA MÅL (OFÖRÄNDRADE)

 

Lönsamhet: Konecranes har som mål att nå en rörelsemarginal på 10 procent över konjunkturcykeln.

 

Tillväxt: Koncernens vision är att nå en global marknadsandel på 30 procent. Denna vision har ingen tidsbegränsning och baserar sig både på organisk tillväxt och potentiella företagsköp.

 

Kapitalstruktur: Koncernen har inga kvantitativa mål för kapitalstrukturen, men den optimala skuldsättningsgraden på långsikt (räntebärande nettoskuld/kapital) beräknas vara mellan 50-80 procent. På kort sikt kan skuldsättningsgraden dock vara högre eller lägre än den här skalan.

 

Presentationer och inspelningar från CMD kommer att finnas på Konecranes webbsida www.konecranes.com > Investors > CMD 2012.

 

 

KONECRANES ABP

 

Miikka Kinnunen

Direktör, investerarrelationer

 

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Analytiker och investerare:

Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
tfn +358 20 427 2050

 

Press:

Mikael Wegmüller, Direktör marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp
tfn +358 20 427 2008

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V). 

 

 

DISTRIBUTION

NASDAQ OMX Helsinki

Övrig media

www.konecranes.com