Världens största Goliath portalkran nådde sin slutdestination i Rio Grande do Sul i Brasilien

Corporate press releases

Världens största Goliath portalkran som beställts av Engevix Construções Oceânicas (‘Ecovix’) nådde förra veckan sin slutdestination i Rio Grande do Sul i södra Brasilien. Konecranes fick beställningen i oktober 2011. Lyftkapaciteten på 2 000 ton och spännvidden på 210 meter gör att kranen är världens största Goliath portalkran. Kranen kommer i början att användas i monteringen av skroven till åtta FPSO-oljeplattformsbåtar som kommer att användas i oljeproduktionsprojekt.

Tillverkningen av krankomponenterna startade i oktober förra året i Finland och i Sydkorea. Installationen vid Polo Naval do Rio Grande skeppsvarvet planeras vara slutfört i slutet av detta år.

Ecovix VD Gerson de Mello Almada säger: “Goliath portalkranen kommer att bidra till produktiviteten i Polo Naval do Rio Grande skeppsvarvet, vilket kommer att vara bättre utrustat och mera konkurrenskraftigt i hanteringen av högteknologiska monteringsarbeten för den inhemska och den internationella marknaden. Polo Naval do Rio Grande skeppsvarvet är redan känt för att ha den största torrdockan i Latinamerika.”

“Ecovix planerar utvidga sina skeppsvarv i Brasilien och vi kommer att bygga ett stabilt partnerskap under de kommande åren”, säger Tuomo Lehtonen, Konecranes chef för projektet.

Konecranes är världens ledande leverantör av Goliath portalkranar med mer än 60 levererade Goliath kranar till skeppsvarv runtom i världen. Med över 50 års erfarenhet och ett komplett utbud av produkter och tjänster för denna speciella industri, är Konecranes också världens ledande leverantör av lyftutrustning och tjänster till skeppsvarv.

Ytterligare information:
Press:
Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2616

Tuomo Lehtonen, projektchef, Konecranes
E-mail: [email protected] eller tfn +358 20 427 2531

Bildtext:
Världens största Goliath portalkran nådde sin slutdestination. Krandelar lyfts av båten.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).