Konecranes har kontaktat Demag för att preliminärt diskutera strategiska alternativ

Stock exchange releases

Efter de senaste spekulationerna i pressen och Demag Cranes AG (Demag) meddelande i dag, bekräftar Konecranes Abp (Konecranes) att bolaget den 8 september 2010 kontaktat Demag för att diskutera en potentiell samgång. Detta var en preliminär kontakt. Demags ledning svarade att de helt saknar intresse att diskutera en samgång. Till dags datum har inga konkreta förhandlingar förts mellan de två företagen.

Konecranes har tidigare uttryckt sin åsikt att det finns behov av en konsolidering i kranindustrin, särskilt i Europa. Konecranes utvärderar kontinuerligt sina strategiska alternativ. Vi menar att en samgång mellan Konecranes och Demag skulle följa en övertygande industriell logik och skulle vara mycket fördelaktig för båda bolagen och deras respektive intressenter. Konecranes anser att om Demag kunde inleda en dialog så kunde bolagen skapa en struktur som kunde vara intressant för båda företagens intressenter. Samgången torde vara möjlig också ur ett konkurrensrättsligt perspektiv. För tillfället finns det dock ingen säkerhet att någon transaktion kommer att ske.

Konecranes kommenterar inte frågan ytterligare för tillfället. Eventuell ytterlig information ges enbart vid behov.

 

KONECRANES ABP

Miikka Kinnunen

Direktör, investerarrelationer

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Analytiker och investerare:

Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp,

tel. +358 20 427 2050

Press:

Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp, tel. +358 20 427 2008

Tysk Media:

Thomas Knipp / Paul Scott, Brunswick Group, tel. +49 69 2400 5541



 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på över 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors symbol: KCR1V).

 

DISTRIBUTION

NASDAQ OMX Helsingfors

Allmänna medier

www.konecranes.com