Konecranes lägger ner fabrik i Windsor, Wisconsin, USA

Stock exchange releases

Konecranes kommer att stänga sin monteringsenhet i Windsor, WI, USA senast vid slutet av oktober 2010. På grund av nedläggningen av fabriken beräknar Konecranes att under det andra kvartalet 2010 bokföra 3 MEUR omstruktureringskostnader som i huvudsak hänför sig till hyreskostnader.

Låg efterfrågan på utrustning på de utvecklade marknaderna såsom rapporterades i delårsrapporten för det första kvartalet 2010, integreringen av Morris Material Handling Inc:s (P&H) aktiviteter i Konecranes verksamhet och en ökad användning av koncernomfattande produkter har under 2010 minskat produktionsvolymerna vid Windsor fabriken. I och med att verksamheten upphör i Windsor, kommer kvarvarande aktiviteter att flyttas till andra Konecranes enheter i USA.

Enheten i Windsor har 47 anställda av vilka 27 kommer att erbjudas arbete i Konecranes andra enheter, vilket betyder en minskning på 20 arbetsplatser.

KONECRANES ABP

Miikka Kinnunen
Direktör, investerarrelationer


YTTERLIGARE INFORMATION
Media:
Mikael Wegmüller, Direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 2050


DISTRIBUTION
NASDAQ OMX Helsingfors
Media
www.konecranes.com


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).