Harry Ollila leder Konecranes nya Market Operations funktion

Stock exchange releases

Konecranes koncernen stärker sin struktur av försäljningsledning genom grundandet av en ny Market Operations funktion. Harry Ollila har utnämnts till att leda den nya funktionen. Han fortsätter som medlem i ledningsgruppen och rapporterar till Konecranes vd och koncernchef Pekka Lundmark. Market Operations funktionen ansvarar för försäljningsledning och –stöd, global kundhantering, samt utvecklingen av marknadsföring av lösningar. Konecranes regionala organisationer kommer att rapportera till Harry Ollila. Ollila har arbetat för Konecranes sedan 1991, för tillfället arbetar han som regionchef, Nordostasien. Den nya organisationen träder i kraft den 1.9.2009. Den externa rapporteringen av de geografiska regionerna förblir oförändrad.

Samtidigt, den 1.9.2009, kommer Konecranes att skifta till en tudelad ledningsstruktur bestående av ledningsgruppen och en utvidgad ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av följande personer: Pekka Lundmark, vd, koncernchef och ledningsgruppsordförande; Hannu Rusanen, Service; Mikko Uhari, Produkter; Harry Ollila, Market Operations; Teo Ottola, finansdirektör; Pekka Lettijeff, inköp; och Ari Kiviniitty, teknologi.

Den utvidgade ledningsgruppen består förutom av ledningsgruppsmedlemmar av regioncheferna, chefsjuristen, personaldirektören och direktören för marknadsföring och kommunikation.


VIDARE INFORMATION

Press
Pekka Lundmark, vd och koncernchef
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2000

Investerare och analytiker:
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

DISTRIBUTION
NASDAQ OMX Helsingfors
Allmänna medier
www.konecranes.com