Konecranes levererar Goliath portalkran till Kvaerner i Norge

Corporate press releases


I juni 2012 fick Konecranes en viktig order på en Goliath portalkran från Kvaerner i Norge. Goliath portalkranen kommer att vara i drift på Kvaerners anläggning i Stord i november 2013. Beställningens värde offentliggörs inte.

Marknaderna på den norska kontinentalsockeln uppvisar ett stort antal olje- och gasrelaterade onshore- och offshoreprojekt under perioden 2012–2020. Kvaerner förbereder sig för den framtida tillväxten och investerar i uppgradering av sina anläggningar och i lyftkapacitet, inklusive en ny Goliath portalkran.

Investeringarna i tillverkningskapacitet och förbättrad produktivitet i Norden är mycket uppmuntrande. Kvaerner är ett utmärkt exempel på ett framgångsrikt nordiskt företag som kontinuerligt utvecklar sin verksamhet, säger Jussi Rautiainen, chef för varvskranar på Konecranes. Det är hedrande för Konecranes att få medverka i dessa investeringar och att leverera till vår kund en varvskran utrustad med den senaste teknologin.

Den nya portalkranen kommer att mer än fördubbla lyftkapaciteten, från 350 till 800 ton. Spännvidden kommer att vara 153 meter och höjden 115 meter. Den nya Goliath-kranen gör det möjligt för Kvaerner att genomföra två parallella projekt ovan vattenlinjen istället för ett.

Ytterligare information:
Press:
Jussi Rautiainen, chef för varvskranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2616

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör för investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med nedladdningsbar bild kan hämtas på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext: Den nya Konecranes Goliath portalkranen på Kvaerners skeppsvarv i Stord. Copyright Kvaerner.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).