KONECRANES RTG-KRANAR TILL CSX:S INTERMODALA TERMINALER I USA

Corporate press releases

Konecranes fick i maj 2012 en beställning på tre gummihjulsportalkranar (rubber tired gantry, RTG) från transportleverantören CSX Intermodal Terminals i USA. Detta är Konecranes första RTG-leverans till CSX. Kranarna levereras i juni 2013. Beställningens värde offentliggörs inte.

Med ett transportnätverk som täcker 23 stater, är CSX koncernen en av de ledande transportleverantörerna i USA. Företagets räls- och intermodala verksamhet erbjuder rälsbaserade transporttjänster som inkluderar traditionella rälstjänster och transport av intermodala containrar och släp.

“Med hundratals levererade Konecranes RTG-kranar och framgångsrika leveranser till andra terminaler är vi mycket glada över att starta samarbetet med CSX”, säger Jost Dämmgen, Konecranes försäljningschef, hamnkranar. “Konecranes avancerade RTG-kranar kommer att erbjuda våra kunder lägre kostnader och ökad produktivitet.”

De beställda RTG-kranarna kommer att användas för att stapla och flytta containrar från räls till lastbil och vice versa. Kranarna utrustas med den senaste DGPS-teknologin för containergårdar. Denna inkluderar Autosteering-funktionen som håller kranen på en förbestämd, rak körrutt, vilket förbättrar säkerheten och ökar produktiviteten. RTG-kranarna har en lyftkapacitet på 50 ton och kan stapla en över tre containrar högt.

Ytterligare information:
Press
Jost Dämmgen, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +49 171 339 7548

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, inesterarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).