Genombrott för Konecranes grensletruckar i amerikansk containerterminal

Corporate press releases

Konecranes fick i maj 2012 en beställning på sex grensletruckar från Maher Terminals LLC i USA. Detta är Konecranes första grensletrucksleverans till Maher, en av världens största containerterminaloperatörer. Containerterminalen används av många olika rederier och kunder. Grensletruckarna levereras till Mahers terminal i New York/New Jersey hamn i november 2012. Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Maher Terminals LLC har utvecklat den största marina containerterminalen i New York/New Jersey hamn. Den väldigt flexibla och effektiva terminalverksamheten är strategiskt belägen i hjärtat av en av världens rikaste konsumentmarknader. Maher har nu en flotta på mer än 160 grensletruckar.

“Vi är mycket glada över att Maher valde Konecranes diesel-elektriska grensletruckar till att ersätta åldrande utrustning i sin terminal”, säger Jost Dämmgen, Konecranes försäljningschef, hamnkranar. “Konecranes toppmoderna grensletruck kombinerat med service, reservdelar och skolningspaket kommer att hjälpa våra kunder att nå en högre nivå av kvalitet och tjänster.”

Grensletruckarnas drivlina och elsystem är utvecklade av Konecranes, för bästa prestanda och högsta möjliga tillförlitlighet, i förening med låga drifts- och underhållskostnader. Maskinerna har en lyftkapacitet på 40 ton vid lyft av en container åt gången, och 50 ton vid lyft av två 20 tons containrar. Grensletruckarna kan lyfta en över två containrar högt.

Ytterligare information:
Press
Jost Dämmgen, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +49 171 339 7548

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).