Konecranes fick viktig beställning på industrikranar från Indien

Corporate press releases

Under det första kvartalet 2012 fick Konecranes en beställning på 21 tunga industrikranar av ståltillverkaren JSW Steel Ltd i Indien. Beställningen är värd cirka 9 MEUR. Beställningen är en av de största beställningarna i fråga om antal kranar och värde som Konecranes levererat till den indiska kranindustrin. Kranarna levereras till JSWs fabrik i Torranagallu islutet av 2012.

JSW Steel är den största ståltillverkaren inom den privata sektorn gällande installerad kapacitet. Företaget är den indiska koncernen JSW Groups flaggskepp. JSW Group verkar inom flera sektorer: stål, energi, mineraler, hamnar och infrastruktur, cement och aluminium. Konecranes indiska bolag WMI Konecranes India Ltd har varit JSWs preferensleverantör gällande kranar ända sedan deras fabrik öppnades.

“JSW Steel är en av våra största och mest ansedda kunder”, säger Saeesh Nevrekar, Direktör, WMI Konecranes India Ltd. “Den här senaste beställningen är ett positivt erkännande för våra produkter med hög kvalitet och ett bevis på en nöjd kund”.

De beställda kranarna kommer att användas in hanteringen av coils i valsverket i JSWs fabrik i Torranagallu, Karnataka. De helautomatiska kranarna kommer att integreras i fabrikens toppmoderna, automatiserade styrsystem för coillagret. Kranarnas lyftkapacitet varierar mellan 15-60 ton.

Till dags dato har WMI Konecranes levererat mer än 4 000 kranar och är marknadsledare gällande kranar inom den indiska stålindustrin.

Ytterligare information:
Press:
Marko Tulokas, Direktör och ansvarig för affärslinjen Kranlösningar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2169

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).