Konecranes levererar 20 automatiserade stapelkranar till Global Terminal i USA

Corporate press releases

Konecranes fick i mars 2012 en beställning på 20 automatiserade stapelkranar (ASC) från Global Terminal & Container Services, LLC (”Global”) i New Jersey, USA. De flesta av kranarna kommer att levereras till Globals containerterminal i Jersey City under 2013. Detta är Konecranes andra ASC-leverans till USA; Konecranes har tidigare levererat ASC-kranar till en containerterminal i Virginia. Partnerna har kommit överens om att inte publicera beställningen värde.

Med frihetsstatyn synlig i fjärran, ligger Globals containerterminal i Jersey City närmast mynningen av New York/New Jersey hamn. För att tjäna sina kunder bättre, moderniserar och byter Global ut utrustning, samt utvidgar kajområdet i terminalen. Den kommer fortsättningsvis att vara den enda terminalen i området som kan hantera de större containerfartygen som börjar trafikera genom den utvidgade Panama-kanalen år 2014.

“Den här beställningen befäster ytterligare vår starka position inom den globala containerhanterningsverksamheten och är en fortsättning på vår framgång i Amerika”, säger Jussi Suhonen, Konecranes chef för RMG-kranar. “Vår automationsreferens i Virginia är en av de bästa, om inte den bästa, referenserna inom industrin. Jag är mycket nöjd över att ytterligare en amerikansk terminaloperatör har beslutat sig för att ta i bruk vår automationslösning. Automation är en viktig investeringstrend inom industrin, och intresset för våra lösningar ökar klart”.

Pete Giugliano, Vice President of Engineering, Global, säger ”Efter en detaljerad evaluering anser vi att Konecranes erbjuder den optimala lösningen för våra projektbehov. Deras teknologi och kundorienterade synsätt skiljer dem märkbart från andra företag. Flera av våra team-medlemmar var involverade i det framgångsrika RMG-projektet i Viriginia. Vi ser framemot att sätta en ny standard genom att tillsammans med Konecranes föra ASC-kranarna till nästa nivå av snabbhet och tillförlitlighet”.

Med en lyftkapacitet på 40 ton, kan ASC-kranarna stapla en över fem containrar högt och nio brett. Kranarna är utrustade med Konecranes automatiserade Active Load Control (ALC) kontrollsystem. ALC-systemet kombinerar avancerad svajkontroll och lastens finpositionering i horisontalled, och erbjuder mycket effektiv containerhantering i containergården, både automatiskt och fjärrstyrt. Detta gäller speciellt transferområdena och i stapeln var placeringstoleranserna alltid är närvarande.

Active Load Control-systemets två viktiga fördelar är större effektivitet och minskade driftskostnader. Tack vare en lättare kranstruktur behövs mindre energi. Systemet underlättar lastens positionering och minskar containrarnas hanteringstid och energiförbrukning. ASC-kranarna kommer att kopplas till Globals existerande operativsystem för terminaler.

Ytterligare information:
Press
Jussi Suhonen, chef, RMG-kranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2586

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).