Konecranes levererar kranar till skeppsvarv i Azerbajdzjan

Corporate press releases

Konecranes fick i mars 2012 en beställning på kranar till ett skeppsvarv som byggs i Baku, Azerbajdzjan. Beställningen gjordes av Baku Shipyard, ett joint venture-bolag grundat av Azerbajdzjans statsägda oljebolag SOCAR, Keppel Offshore and Marine, och Azerbaijan Investment Company. I beställningen ingår en Goliath skeppsvarvskran och två svängkranar. Kranarna levereras till skeppsvarvet i Baku under 2013.

Baku Shipyard utvecklar skeppsvarvet som beräknas vara klart i slutet av år 2013. Skeppsvarvet kommer att erbjuda allmän skeppsmaskinteknik, skeppsbyggnad och reparation av fartyg för kunder i Kaspiska havet.

”Baku Shipyard kommer att erbjuda skeppsbyggnadsprojekt och fartygsreparationer av hög kvalitet som uppfyller våra kunders krav. Baku Shipyard kommer att utrustas med de senaste teknologierna och Konecranes, ett av de ledande företagen inom lyftindustrin, är en utmärkt partner som är engagerad i att förse oss med den bästa utrustningen och tjänsterna som säkrar hög effektivitet och produktivitet i vårt skeppsvarv”, säger David Loh, General Manager, Baku Shipyard LLC.

“Vårt mål är att vara en konkurrenskraftig aktör på den växande kranmarknaden i Kaspiska havet, både inom försäljning av ny utrustning och service”, säger Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar. “Leveransen av de nyligen beställda kranarna är en viktig milstolpe i detta mål. Den är också en fortsättning på vårt nuvarande förhållande med både SOCAR och Keppel Offshore and Marine”.

Goliath portalkranen har en lyftkapacitet på 300 ton och svängkranarna en kapacitet på 25 ton var vid en räckvidd på 40 meter. Alla kranarna är utrustade med den senaste och mest avancerade Konecranes teknologin.

Ytterligare information:
Press:
Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2616

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).