Konecranes levererar design och komponenter för Goliath-kran till Sydkorea

Corporate press releases

Konecranes fick i januari 2012 en beställning på design och komponenter för en Goliath skeppvarvskran. Beställare var koreanska Hyundai Samho Heavy Industries Co. Ltd. (HSHI). Konecranes är underleverantör till HSHI som bygger kranen i Sydkorea och transporterar den till dess slutliga destination i Brasilien för slutlig montering.

Goliath-kranen kommer att användas i tillverkningen av fartygsskrov samt till flyttning av laster i OSX Brasil S.A.:s skeppsvarv i São João da Barra, norr om staten Rio de Janeiro i Brasilien. Med en räckvidd på 186 meter och en lyftkapacitet på 1 600 ton, kommer kranarna att vara en av de största kranarna i Amerika och möjliggör monteringen av stora skeppsblock eller moduler till offshorefartyg.

Det nya skeppsvarvet OSX Construcäo Naval S.A., dotterbolag till OSX Brasil S.A., kommer att vara Amerikas största skeppsvarv och tillverkare av offshorefartyg. Hyundai Heavy Industries äger 10 procent av bolaget och erbjuder bolaget tekniskt stöd.

HSHI är världens femte största skeppsbyggare och en tillverkare av Goliath-kranar och andra typer av kranar. HSHI och Konecranes har haft ett långvarigt samarbete. Konecranes levererades sitt första teknologipaket till HSHI år 1995 och den senaste beställningen är HSHIs tolfte.

“Vi är mycket glada över att HSHI ville fortsätta vårt långvariga förhållande. Tack vare vårt samarbete får OSX en Goliath-kran med den senaste teknologin”, säger Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar. “Under de kommande åren, kommer Brasilien att vara vår viktigaste marknad för skeppsvarvskranar. Varje ny och nöjd kund i den här regionen är ett stort stöd för oss på de nya kranmarknaderna samtidigt som vi ytterligare utvecklar vårt regionala servicenätverk.”

Ytterligare information:
Press:
Jussi Rautiainen, chef för skeppsvarvskranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2616

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).