Konecranes styrelse föreslår aktiesparprogram för personalen

Corporate press releases

Konecranes styrelse föreslår för Konecranes bolagsstämma att ett aktiesparprogram för personalen införs i Konecranes-koncernen. Programmet är det första i sitt slag i Finland.

I aktiesparprogrammet för personalen skulle alla anställda i Konecranes-koncernen ges möjlighet att spara en del av sin lön för att förvärva Konecranes-aktier. Deltagande i programmet skulle uppmuntras genom att erbjuda en vederlagsfri aktie gentemot två sparade aktier (Sparaktie) efter en angiven vänteperiod.

Konecranes har sökt ett sätt att belöna sin personal, vilket stöder engagemang i bolaget på lång sikt. Målet med aktiesparprogrammet är att uppmuntra Konecranes anställda att äga aktier i bolaget, och att belöna de anställda för att de jobbar mot Konecranes mål också i framtiden. Ett annat mål är att förstärka sambandet mellan Konecranes aktieägare och anställda.

“Kampen om kompetenta och motiverade arbetstagare intensifieras hela tiden. Jag hoppas att detta program, om det godkänns av bolagsstämman, kommer att sporra så många anställda som möjligt att bli aktieägare i Konecranes på långsikt. Detta vore ett utmärkt sätt att samordna aktieägarnas och resultatskaparnas intressen”, kommenterar Pekka Lundmark, Konecranes VD och koncernchef.

Det är frivilligt att delta i programmet och avsikten är att de anställda deltar i programmet ett år i taget. Det största beloppet som varje deltagare kan spara för att förvärva Sparaktier är 5 procent av deltagarens brutto månadslön.

Styrelsen planerar att den första sparperioden startar den 1 juli 2012. Konecranes bolagsstämma som besluter om aktiesparprogrammet för personalen kommer att hållas den 22 mars 2012. Mera detaljerad information är tillgänglig i meddelandet om bolagsstämma som publicerades den 2 februari 2012.


Ytterligare information
Press:
Mikael Wegmüller, Direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 miljoner euro. Koncernen har 11 700 anställda på 609 orter i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).