Konecranes levererar två hamnkranar till Moçambique

Corporate press releases

Konecranes fick i slutet av december 2011 en beställning på två hamnkranar (ship-to-shore, STS) från Cornelder de Moçambique (CdM). Kranarna kommer att utrustas med Konecranes fjärrövervakningssystem och levereras till hamnen i staden Beira under 2013. Kranarna kommer att användas i hamnens container terminal, som är en av de mest moderna i södra Afrika.

CdM är ett joint venture bolag som grundades år 1998 av Rotterdam-baserade Cornelder Holding och Mozambique Ports & Railways Company. CdM driver container- och fraktterminalerna i Beira hamn. Företaget investerar kraftigt både i ökad infrastruktur och i maskiner för att klara den förväntade regionala tillväxten.

“De två beställda Konecranes STS-kranarna kommer att öka terminalkapaciteten till 500 000 TEU. Detta säkerställer att CdM och Beira hamn under kommande år fortsätter vara den huvudsakliga in- och utgångsporten för Demokratiska republiken Kongo, Malawi, Moçambique, Zambia, Zimbabwe och Botswana”, säger Carlos Mesquita, Executive Managing Director, Cornelder de Moçambique.

“Vi är mycket stolta över att Cornelder de Moçambique valde Konecranes som leverantör av STS-kranarna”, säger Antoine Bosquet, Konecranes försäljningsdirektör för hamnkranar i WEMEA området. ”Cornelder de Moçambique är en huvudaktör i främjandet av den ekonomiska utvecklingen i sydöstra Afrika och Konecranes är nöjd över att kunna bidra till den här utvecklingen.”

De beställda STS-kranarna har en räckvidd på 40 meter och en lyftkapacitet på 65 ton. Kranarna är konstruerade att lyfta två containrar samtidigt. De kommer att vara färdigt hopmonterade när de levereras till terminalen.

Kranarna är utrustade med fjärrövervakningsteknologi som möjliggör fjärrdiagnostik av kranarna och hit hörande fördjupad expertis och underhållstjänster som är tillgängliga i Konecranes TRUCONNECT® utbud. Var kran för sej kopplas trådlöst till Konecranes servicekontor för övervakning och för att snabbt och korrekt kunna lokalisera fel.

Ytterligare information:
Press
Antoine Bosquet, försäljningsdirektör, Hamnkranar, WEMEA
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 11 400 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).