Konecranes inviger automatiserat lager i Hyvinge

Corporate press releases

Under senaste år har Konecranes investerat märkbart i fabriken i Hyvinge, i vilken Konecranes tillverkar komponenter för tunga kranar. Ett centralt mål har varit att utveckla tillverkningen av växlar för tung utrustning. Som en del av detta har Konecranes också investerat i ett automatiserat lager, vilket togs i bruk i mitten av augusti 2011. Den officiella invigningen firas idag 10.1.2012.

Huvudmålet med investeringarna har varit att effektivera monteringen och materialflödet. Lagring, insamling och förflyttning av delar har underlättats genom växelfabrikens omplanering och genom investeringar i materialhanteringsutrustning. Det nya automatiserade lagret kommer speciellt att hjälpa till att förkorta delarnas insamlingstid. Onödigt arbete relaterat till insamling har eliminerats och lagrade växeldelar hålls i god ordning. Det är lätt att beställa och samla in delar från det automatiserade lagret; därför är det lätt och effektivt att inleda monteringen.

I förnyandet har man också beaktat arbetssäkerheten och -trivseln. De förbättrade utrymmena, utrustningen och processerna minskar risken för olyckor och har en positiv inverkan på arbetsmiljön. I och med effektiveringen av arbetet och förbättringen av arbetsförhållandena förväntas fabrikens produktivitet att öka märkbart.

Det automatiserade lagret:
• Mått: bredd 6,4 m, längd 49,2 m och höjd 7,1 m
• Två materialstationer, två långa transportband för insamling, samt ett kort transportband utomhus
• Lagrets kapacitet: 752 EUR-lastpallar
• Hyllhissens kapacitet: 69 flyttningar/timme
• Maximilast: 1 500 kg/pall
• Lagrade delar: halvfabrikat, köpta delar, lagrade delar och delar i linjelager

Konecranes växelfabrik i Hyvinge tillverkar cirka 5 000 växlar för Konecranes kranar per år. Växelfabriken i Hyvinge har cirka 70 anställda.

Ytterliga information:
Media:
Mika Mattila, chef för växelfabriken
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2390

Patrick Lindahl, projektchef
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2704

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 11 400 anställda på över 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).