Konecranes fick sin fjärde grensletrucksbeställning från EUROGATE i Tyskland

Corporate press releases

Konecranes fick sin fjärde beställning på grensletruckar från tyska terminal- och logistikbolaget EUROGATE Container Terminal Hamburg GmbH. Den nya beställningen, som bokfördes under andra och fjärde kvartalet 2011, består av 14 grensletruckar för containerhantering samt underhållstjänster. När maskinerna från den nyaste beställningen har levererats har EUROGATE totalt 55 Konecranes grensletruckar i sin containerterminal i Hamburg. De nya grensletruckarna kommer att levereras under andra kvartalet 2012. Beställningens värde offentliggörs inte.

EUROGATE är Europas ledande containerterminal och logistikgrupp. Tillsammans med Contship Italia driver EUROGATE sjöterminaler i Östersjön och Nordsjön, i Medelhavsområdet och i Atlanten. Bolaget har tio terminaler och hanterade under 2010 12,6 miljoner TEU. EUROGATE erbjuder allt från frakt- till containerhanteringstjänster, samt underhåll och reparation av containrar. Dessutom erbjuder EUROGATE intermodal transport.

“Denna fjärde beställning från EUROGATE bevisar å ena sidan att våra grensletruckar är tillförlitliga och tekniskt avancerade produkter. Å andra sidan visar den att vårt utomordentliga servicestöd uppskattas av våra kunder”, säger Jens Andreas, Konecranes chef för försäljning av grensletruckar. “De levererade 55 enheterna utgör en viktig del av EUROGATEs grensletrucksflotta”.

De beställda grensletruckarna representerar den senaste teknologin på marknaden. Maskinerna har en lyftkapacitet på 50 ton och de kan stapla 1 över 2 containrar högt. Grensletruckarna kommer att användas för flyttning och stapling av containrar i containergården.

Ytterligare information:
Press
Jens Andreas, chef för försäljning av grensletruckar
e-post: [email protected] eller tfn +49 9341 89541-10

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
e-post: [email protected] eller tfn: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com

Bildtext:
“Konecranes fick sin fjärde grensletrucksbeställning från EUROGATE Container Terminal Hamburg GmbH.”

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 11 400 anställda på över 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).