Utnämningar inom Konecranes ledning

Corporate press releases

Fr.o.m. den 4.11.2011 har följande utnämningar gjorts inom Konecranes ledning:

Aku Lehtinen har utnämnts till direktör för regionen WEMEA (Västeuropa, Mellanöstern och Afrika). Aku Lehtinen var tidigare direktör för regionen NEI (Norden, Östeuropa och Indien).

Tomas Myntti, tidigare ansvarig för industrikransverksamheten i regionen NEI, har utnämnts till direktör för regionen NEI.

Aku Lehtinen och Tomas Myntti rapporterar t.o.m. slutet av 2011 till Harry Ollila, ansvarig för Market Operations och fr.o.m. 1.1.2012 till Mikko Uhari, ny ansvarig för Market Operations.

Pierre Boyer, direktör för regionen WEMEA kommer att ägna sig åt nya utmaningar. Vi vill utrycka ett varmt tack till Pierre Boyer för hans personliga engagemang och bidrag till regionen.

Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn: +358 20 427 2008

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 11 400 anställda på över 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).