Samarbetsförhandlingarna avslutades vid Konecranes Service Oy:s enhet för verktygsmaskinservice i Finland

Corporate press releases

Samarbetsförhandlingarna har nu avslutats vid Konecranes Service Oy:s enhet för verktygsmaskinservice i Finland. Konecranes Service Oy kommer att permittera personal i sina verktygsmaskinserviceenheter i Kotka, Björneborg, Raumo och Åbo i Finland. Permitteringarnas omfattning beror på arbetsbeläggingen inom de nämnda enheterna. Permitteringarna berör cirka 40 anställda och permitteringarna kommer att vara mindre än 90 dagar.

Konecranes Service Oy:s verktygsmaskinserviceenhet inledde samarbetsförhandlingar den 26.9.2011. Målsättningen är att anpassa de nämnda verktygsmaskinserviceenheternas kapacitet till den nuvarande försvagade efterfrågan på tjänster bland verktygsmaskinservicekunderna på ovan nämnda orter i Finland.

Konecranes Service Oy, som erbjuder servicelösningar för kranar, hamnutrustning och verktygsmaskiner, har i Finland ungefär 600 anställda.

Tilläggsinformation:
Press
Kari Åkman, verkställande direktör, Konecranes Service Oy
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 4040

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 11 200 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).