Konecranes tredje RTG-leverans till terminal i Brasilien

Corporate press releases


Konecranes fick i februari 2011 en beställning på sex gummihjulsportalkranar (rubber tired gantry, RTG) av terminaloperatören TCP Paranagua i Brasilien. Det här är Konecranes tredje RTG-leverans till TCP: när de nyligen beställda kranarna levererats, har TCP Paranagua sexton Konecranes RTG-kranar i sin flotta. De nya kranarna levereras t.o.m. slutet av 2011. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

“Vårt samarbete med TCP Paranagua började redan år 2000 när de första Konecranes RTG-kranarna levererades,” säger Kim Salvén, ansvarig för försäljning av hamnkranar i Sydamerika. “Den här tredje beställningen är en klar signal om att Konecranes RTG-kranar har en utmärkt prestanda och tillförlitlighet. Vi är mycket stolta över den här tredje beställningen från TCP.”
Den här leveransen ökar TCPs RTG-kapacitet med mer än 30 procent. De bränslesnåla RTG-kranarna har 16 hjul och är utrustade med Konecranes Active Load Control styrsystem som säkrar trygg och oavbruten användning av kranarna. Kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton, de kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett.

Ytterligare information:
Press
Kim Salvén, Försäljningschef
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2552

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).