Konecranes köpte serviceverksamheten i spanska kran- och servicebolaget Eleve S.L.

Corporate press releases

Konecranes köpte i juni 2011 serviceverksamheten i det spanska kran- och servicebolaget Eleve S.L. Företaget är baserat i Badalona, 5 kilometer norr om Barcelona i Katalonien. Service enheten har cirka 20 anställda. Eleve S.L.:s omsättning var år 2010 cirka 3 MEUR. Företagsköpets värde offentliggörs inte.

Eleve S.L. grundades 1969 och har sedan dess lyckats etablera en stark position i Barcelona området. Bolagets anställda är kunniga och engagerade med en utmärkt kundinriktning och servicehållning.

“Transaktionen med Eleve S.L. kommer att utvidga betydligt Konecranes servicenätverk i Barcelona området, dessutom får vi duktiga servicetekniker i Valencia och Zaragoza,” säger Jürgen Dlugi, Konecranes landschef i Spanien. “Eleves utbud och kunskap kompletterar Konecranes och kommer att stärka vår position på den här marknaden där konkurrensen är väldigt hård”.

Det här företagsköpet kompletterar Konecranes tidigare investeringar på den spanska marknaden. Dessa inkluderar t.ex. köpen av de spanska kran- och servicebolagen Eydimen 2000 S.L. och Ausió Sistemas de Elevación S.L. år 2008. Den nya organisationen kommer helt att kunna stöda de senaste betydande beställningarna som Konecranes fått i Spanien.

Serviceverksamheten kommer att konsolideras i Konecranes böcker f. o. m. juni 2011.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och Kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).