Konecranes skrev under moderniseringskontrakt med kärnkraftverket Palo Verde Nuclear Generating Station®

Corporate press releases

Konecranes skrev i maj under ett kontrakt på att modernisera och därigenom förbättra säkerheten och tillförlitligheten av tre existerande 225/35 tons polarkranar i Arizona Public Services kärnkraftverk Palo Verde Nuclear Generation Station. De första kranarna installeras under hösten 2014 och den sista i juni 2015. Parterna har kommit överens om att inte offentligöra beställningens värde.

Palo Verde Nuclear Generating Station® kärnkraftverket finns i Arizona öknen, cirka 90 kilometer väst om Phoenix. Kärnkraftverket är sedan 1992 den största elproducenten i USA. Anläggningen ligger på 1 600 hektar land och består av tre tryckvattenreaktorer, som vardera har en produktionskapacitet på 1,27 GW. Kraftverket som betjänar cirka 4 miljoner människor, är en viktig kraftkälla för Phoenix och södra Kalifornien.

“Huvudorsaken till att APS moderniserar Palo Verde Nuclear Generation Stations kranar är att förbättra säkerheten och tillförlitligheten av de ålderstigna kranarna. Kranarna utrustas med den senaste Konecranes SUPERSAFETM patenterade ”single failure proof”-teknologin som garanterar att lasten inte faller vid ett kranhaveri”, säger Steve Waisanen, ansvarig för Konecranes affärsenhet Kranar för kärnkraftverk. “Det finns ungefär 440 stycken 22-25 år gamla kärnkraftsreaktorer runtom i världen. Vi är i kontakt med dessa och har redan gett offert på flera globala moderniseringsprojekt medan olika internationella myndigheter och kärnkraftsoperatörer ser över sina nuvarande och framtida säkerhetsbehov”.

Moderniseringsprojektet inkluderar design, konstruktion, tillverkning, testning, leverans och installation av tre nya 225/35 tons Konecranes SUPERSAFE™ ”single failure proof-telfrar/lyftvagnar, inklusive kontrollsystem för alla kranrörelser, toppmoderna förarhytter och ett antal förbättringar inom säkerhet och tillförlitlighet. Strikta kvalitetskrav kommer att följas genom användandet av Konecranes granskade och godkända nukleära kvalitetsprogram 10CFR50 Bilaga B och NQA-1.

Konecranes tredje generationens SUPERSAFE™ single failure proof-design har godkänts av amerikanska Nuclear Regulatory Commission, och uppfyller helt de striktaste globala single failure proof-kraven inklusive ASME NOG-1, NUREG-0554 och NUREG-0612.

SUPERSAFE™ kransystemen är designade att tåla möjliga kranolyckor. En annan viktig egenskap av single failure proof-designen är en dubbel lyftmekanism som förhindrar att lasten faller i en situation där ena lyftlinan brister. Lyftsystemet är också konstruerat så att det tryggt och med kontrollerad hastighet sänker lasten vid ett totalt elavbrott.

Konecranes erbjuder ett komplett utbud av nukleära tjänster och lyftutrustning godkända av myndigheter för alla typer av lyft i kärnkraftverk runtom i världen.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).