Smarter lifting solutions – Konecranes lanserar nya produkter på CeMAT 2011 mässan i Hannover

Corporate press releases

Konecranes lanserar idag flera nya produkter och tjänster på CeMAT 2011 mässan i Hannover, Tyskland. Dessa inkluderar TRUVIEW fjärrövervakningssystemet, konceptet TRUCARE för fullservice, och XA aluminium lättkransystemet med Air Balancer och Vertical Lifter anordningarna. Dessutom presenterar Konecranes CXT-kranens och SMARTON® produktfamiljens nya egenskaper. Konecranes lanserar också ett komplett antal nya egenskaper i Konecranes tunga lyfttruckar och reachstackers.

TRUVIEW fjärrövervaknings- och rapporteringstjänsten samlar in information om hur kranen används via fjärrkontakt. För kunden innebär detta förbättrad säkerhet och högre effektivitet eftersom kranens underhåll kan planeras enligt dess verkliga användning och kondition.

TRUCARE är ett fullservicekontrakt på 5 år som byggs på TRUVIEW tjänsten. Kostnaderna är förbestämda och inkluderar grundläggande underhållsaktiviteter och reservdelar. Tack vare TRUCARE kan kunden fokusera på sin kärnverksamhet eftersom kranarna sköts av Konecranes.

SMARTON®-kranen för användning i krävande installationer och tunga processer lanserades ett år sedan. Kranen är konstruerad att maximera kundens produktivitet och minimera kostnaderna under livscykeln. SMARTON® -produktfamiljen har utvidgats med nya smarta lösningar, såsom halvautomatisk positionering av lasten.

Konecranes CXT-kran finns i olika konfigurationer, från en basversion till halvautomatiserad kran med en lyftkapacitet på 1-80 ton. Kranens prestanda och precisionen gällande lasthanteringen förbättras genom nya egenskaper såsom anpassningsbar kontroll av lyfthastigheten.

Konecranes Air Balancer används i processer som kräver snabba och mjuka flyttrörelser med hög precision. Eftersom Air Balancern drivs med tryckluft känns lasten som lyfts nästan viktlös.

Konecranes Vertical Lifter är en standard enhet för manipulatorer med speciella griplösningar. Tack vare en balanseringsmetod, känns delarna nästan viktlösa vid hanteringen och ofta återkommande rörelser med manipulatorer utförs lätt, ergonomiskt, snabbt och med hög precision.

Konecranes ihåliga XA aluminium profiler är konstruerade för lyft upp till 2 000 kg. Tillverkningsprocessen är mera effektiv tack vare att rullmotståndet är 50 procent mindre än i stålprofiler.

Konecranes tunga lyfttruckar och reachstackers har en lyftkapacitet på mellan 10 och 65 ton. De erbjuder högsta effektivitet, lönsamhet och säkerhet inom container- och lasthantering. Några av de senaste nya egenskaperna är ECO-driving, ett nytt kontrollsystem som erbjuder bränsleinbesparingar på upp till 40 procent, NearGuard systemet som varnar operatören vid fara att kollidera med förutbestämda objekt, samt systemet som övervakar och varnar om lufttrycket i däcken.
 
Ytterligare information:
Press:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).