Konecranes får sin första beställning på containerhanteringskranar från Sydafrika

Corporate press releases

Konecranes fick i mars 2011 sin första beställning på containerhanteringskranar från Sydafrika. Transnet Capital Projects, en specialistenhet inom det sydafrikanska järnvägs-, hamn- och rörledningsbolaget Transnet Limited, beställde tre spårbundna portalkranar (rail mounted gantry, RMG) . Kranarna kommer att användas för intermodal verksamhet i Johannesburg. RMG-kranarna levereras till terminalen City Deep Container Terminal i Johannesburg under år 2012.

“Vi är mycket stolta over den här första RMG-beställningen från Transnet och Sydafrika,” säger Antoine Bosquet, försäljningsdirektör, WEMEA, Konecranes Hamnkranar. “Konecranes närvaro i Sydafrika, som härstammar från köpet av Dynamic Crane Systems år 2009, bekräftar Konecranes engagemang att stöda landets ekonomiska tillväxt.”

City Deep Container Terminal är en mycket viktig länk i Sydafrikas komplexa logistiknätverk. Terminalen är den största av landets sex inlandsterminaler och strategiskt placerad så att den förenar Sydafrikas hamnar. Containrarna som lastas vid olika regionala hamnar transporteras till City Deep Container Terminal via järnväg före de skickas till sin slutliga destination med lastbil. De nya RMG-kranarna kommer att lasta containrar mellan tåg och lastbil. De kommer att minska tågens lastningstid och öka terminalens produktivitet.

Under det första året kommer Konecranes lokala kontor i Johannesburg att handha det lokala kundstödet och kranarnas förebyggande underhåll, samt RailQ inspektionen av kranskenorna. RailQ är en ny Konecranes produkt som gör tredimensionella mätningar av skenorna, för att säkerställa att de är enligt givna toleranser.

“Vi är nöjda över att få meddela att vi har gjort ett avtal med Konecranes om köpet av tre RMG-kranar till City Deep Container Terminal”, säger Vernon Kretzschmar, Procurement Lead Gauteng, Transnet Capital Projects. “Vi ser framemot att förbättra och effektivera vår operativa verksamhet genom Konecranes avancerade produktutbud.”

RMG-kranar är utrustade med Konecranes active load control styrsystem som redan installerats i över 500 RTG-kranar och 120 RMG-kranar. Active load control styrsystemet styrt lasten aktivt och hindrar lasten från att svaja, dessutom sköter systemet finpositioneringen i horisontalled utan hydraulik. Kranarna har en lyftkapacitet på 41 ton, de kan lyfta 11,5 meter högt och har en räckvidd på 22,5 meter. Kranarna är utrustade med en roterande lyftvagn. Dessa egenskaper förbättrar produktens prestation, vilket i sin tur ökar det operativa prestandan.

Ytterligare information:
Press:
Antoine Bosquet, försäljningsdirektör, WEMEA, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).