Konecranes fick beställning på 19 industrikranar av Ma’aden Rolling Company i Saudiarabien

Corporate press releases

Konecranes levererar 19 industrikranar till Ma’aden Rolling Company:s valsverk i det nya industriella området Raz Az Zawr norr om Jubail i Saudiarabien. Beställningen erhölls under första kvartalet 2011. Kranleveransen börjar i september 2011 och de sista kranarna levereras i mars 2012. Parterna har kommit överens om att inte publicera beställningens värde.

Ma’aden Rolling Company är ett intressebolag som till 74,9 procent ägs av gruvbolaget Ma’aden i Saudiarabien och 25,1 procent av Alcoa. Företaget bygger Mellanösterns första helt integrerade aluminiumsmältverk och valsverk för livsmedelsaluminiumburkar i Saudiarabien. Valsverket är en del av ett raffinaderi-, smältverks- och valsverkskomplex av världsklass. Produktionen i valsverket beräknas starta under 2013.

Fyra av kranarna är helt automatiserade. Två av dessa används i behandlingen av obearbetade metallstycken och två för hantering av plåtrullar. Kranarnas automation kommer att samspela med MES - systemet för styrning och övervakning av produktionsprocessen i fabriken. I beställningen ingår också två typer av kranar med gaffelgripar, en 35 tons kran för återvinning av smält metall, och 12 Konecranes nyaste generationens SMARTON®-kranar utrustade med programmerbart styrsystem. SMARTON®-kranen innehåller ett imponerande antal smarta kranegenskaper som är konstruerade att förbättra säkerheten, minska energikonsumtionen med upp till 30 procent och hindra värdefulla varor och produktionsutrustning från att skadas.

Både kranarna för behandling av obearbetade metallstycken och kranarna för hantering av plåtrullar måste kunna kommunicera med alla andra automatiserade maskiner i valsverket för att slutföra valsprocessen, i vilken det ursprungliga metallstycket blir en 2,5 mm tjock plåtrulle.

Kranarnas lyftkapacitet varierar mellan 20 och 120 ton.


Ytterligare information:
Press
Jaakko Koppinen, direktör, industrikranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2570

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 MEUR. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).