Konecranes köpte verksamheten i österrikiskt truckservicebolag

Corporate press releases

Konecranes köpte i mars 2011 tillgångarna och verksamheten i det österrikiska truckservicebolaget Zeiss Staplerservice GmbH. Bolaget är baserat i Sommerein, Österrike, och är specialiserat på underhållsservice, försäljning och uthyrning av lyfttruckar. År 2010 hade företaget en omsättning på mer än 3 MEUR. Värdet på företagsköpet offentliggörs inte.

Genom köpet av Zeiss Staplerservice kan Konecranes erbjuda egen försäljning av och underhållstjänster för lyfttruckar i Österrike. Zeiss Staplerservice verksamhet baserar sig på långsiktiga kundförhållanden. Bolaget har en bred kundbas och stark erfarenhet av försäljning och service av gaffeltruckar från 1,5 ton till Konecranes lyfttruckar med högsta kapacitet.

“Zeiss Staplerservice kompletterar Konecranes nuvarande utbud i det här produktområdet. Genom att kombinera den lokala kunskapen med våra nuvarande resurser och produkter, är vi säkert en värdefull partner för våra kunder”, säger Kari Åkman, servicedirektör för regionen NEI (Norden, Östeuropa och Indien).

Zeiss Staplerservice har 23 anställda. Den köpta enheten kommer att vara ett kompetens-, service- och affärsstödcenter för Konecranes lyfttrucksverksamhet även i de omkringliggande centrala-/östeuropeiska länderna.

Ytterligare information:
Press
Kari Åkman, servicedirektör, regionen NEI (Norden, Östeuropa och Indien)
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 4040

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).