Konecranes tredje RTG-leverans till terminal i Mexiko

Corporate press releases

Konecranes fick i november 2010 en beställning på tre RTG-kranar (rubber tired gantry) av Altamira Terminal Portuario (ATP Altamira) i Mexiko. Det här är tredje gången Konecranes levererar RTG-kranar till ATP Altamira: när de nyligen beställda kranarna har levererats, har ATP Altamira nio Konecranes RTG-kranar i sin flotta. De nya kranarna levereras i juli 2011. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

“Vårt samarbete med ARP Altamira startade när de första Konecranes RTG-kranarna levererades år 2001”, säger Kim Salvén, försäljningschef, hamnkranar vid Konecranes. “Den här tredje beställningen är ett klart tecken på att Konecranes RTG-kranar har en utmärkt prestanda och hög pålitlighet”.

RTG-kranarna har 16 hjul och är försedda med ett styrsystem (active load control) som aktivt styr lasten och som också sköter finpositioneringen i horisontalled. Crane management systemet garanterar säker och avbrottsfri användning av kranarna. Kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton. De kan stapla en över fem containrar högt och sex brett plus lastbilsfil.

Ytterligare information:
Media
Kim Salvén, försäljningschef, hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2552

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 800 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).