Konecranes levererar 32 containerhanteringsmaskiner till hamnar i Kuwait

Corporate press releases

Konecranes kommer att leverera 9 reachstackers och 23 reachstackers för hantering av tomma containrar till Kuwait Ports Authority (KPA). 19 maskiner beställdes i oktober och 13 i juni. Maskinerna används för container hantering i hamnarna Shuwaikh och Shuaiba i Kuwait. Utrustningen levereras i etapper med start i januari 2011. De sista maskinerna levereras i mitten på 2011. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Hamnarna Shuwaikh och Shuaiba styrs av KPA. Båda hamnarna expanderar och därför ersätts gammal utrustning med ny. Shuwaikh-hamnen ligger genast väster om Kuwait City, och anses vara Kuwaits viktigaste hamn. Hamnen betjänar oceangående fartyg och har moderna containerområden. Shuaiba-hamnen ligger 45 kilometer sydost om Kuwait City. Shuaiba-hamnen grundades för att stöda stadens industrier och är landets andra hamn för kommersiell frakt.

“Detta är en viktig beställning för Konecranes och den visar att vår tillväxtstrategi för den här regionen bär frukt”, säger Niklas Brönn, direktör för Konecranes Middle East FZE i Förenade Arabemiraten. “Konecranes goda rykte och ett starkt stöd av vår lokala partner hjälpte oss få beställningen.”

Reachstacker-maskinernas hytt är lyft- och sänkbar för att föraren ska se tågskenornas andra rad vid hantering av containrar. Alla hyttar förses också med en fjärrstyrd kamera för att förbättra säkerheten.

Konecranes reachstacker-maskinerna kommer att vara utrustade med hydraulik som känner lastens tyngd och använder endast nödvändig energi (power-on-demand). De är också utrustade med Konecranes Eco-Drive system, som kalkylerar bränsleeffektiviteten för varje maskin och gör det möjligt att jämföra varje maskins och förares prestanda.

Konecranes reachstacker för hantering av tomma containrar innehåller många innovativa lösningar, som t. ex. chassi byggt med lådprofiler, ”power-on-demand” hydraulik, elektroniskt överbelastnings-, säkerhets- och övervakningssystem. Maskinen har en lyftkapacitet på 45 ton och den kan stapla fem containrar högt och tre containerrader djupt.

Ytterligare information:
Press
Niklas Brönn, Direktör, Konecranes Middle East FZE
E-post: [email protected] eller tel. +971 50 920 1707

Patrik Lundbäck, Försäljnings- och marknadsföringschef, Konecranes Lifttrucks
E-post: [email protected] eller tel +46 433 733 33

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext: Konecranes reachstackers kommer att hantera containrar i hamnar i Kuwait.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 800 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).