Konecranes expanderar i Afrika – köper företag i Marocko

Corporate press releases

Konecranes köpte nyligen 100 procent av aktierna i hamnkranservice- och moderniseringsbolaget Techniplus S.A.R.L. i Marocko. Detta är Konecranes första företagsförvärv i Nordafrika. Techniplus har 120 anställda och en omsättning på 7 MEUR (2009). Företagsköpets värde offentliggörs inte.

“Affärsmiljön i Marocko är god och ekonomin utvecklas snabbt. Techniplus är välkänt och respekterat för sitt tekniska kunnande,” säger Pierre Boyer, Konecranes direktör för regionen WEMEA (Västeuropa, Mellanöstern och Afrika). “Genom företagsköpet kommer Konecranes också att kunna erbjuda hela sitt produktutbud till den marockanska marknaden.”

Techniplus är ett familjeföretag som grundades 1991. Företagets huvudkontor ligger i Casablanca och bolaget har servicekontor i Agadir och i Tanger, samt aktiviteter i andra hamnar. Personalen och högsta ledningen kommer att fortsätta i företaget. Före köpet var Techniplus Konecranes distributör av truckar och hamnutrustning i Marocko. Techniplus konsolideras med Konecranes siffror från början av oktober 2010.

Ytterligare information:
Press
Pierre Boyer, Direktör, regionen WEMEA, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 3312

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 800 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).