Konecranes säljer japanska dotterbolaget MHS Konecranes telferdistributionsverksamhet till Kito

Corporate press releases

MHS Konecranes (“MHS”) och Kito har idag ingått ett avtal angående överföringen av verksamheten via köp av tillgångar. På basen av detta avtal kommer Kito att köpa nödvändiga tillgångar relaterade till MHS telferverksamhet. Kito kommer att fortsätta telfer- och tillhörande reservdelsverksamheten som nu drivs av MHS. Överföringen av tillgångarna förväntas bli klar den 1 november 2010. Transaktionen hänför sig till den strategiska alliansen som skrevs under av Konecranes och Kito den 23 mars 2010.

Som en del av den strategiska alliansen som publicerades den 23 mars 2010, skrev Konecranes och Kito under en avsiktsförklaring enligt vilken Konecranes tänker sälja telferdistributionsverksamheten i sitt japanska dotterbolag MHS Konecranes till Kito. Som en förberedelse till denna transaktion slutförde Konecranes den 4 juni 2010 avtalet om att öka sitt innehav i MHS Konecranes till 100 procent genom att köpa resterande 35 procent av aktierna av Meidensha Corporation.

Efter försäljningen av MHS telferdistributionsverksamhet till Kito, kommer Konecranes att fortsätta sin affärsverksamhet till slutkunder i Japan som en leverantör av kranar och kranservice till lokala kunder.

Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman. Transaktionen förväntas inte ha någon materiell effekt på Konecranes resultat.

Ytterligare information:
Media
Mikael Wegmüller, Direktör, marknadsföring & kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.