Konecranes utvidgar verksamheten för verktygsmaskinservice i Storbritannien

Corporate press releases

Konecranes utvidgar ytterligare sin verksamhet inom verktygsmaskinservice (Machine Tool Service, MTS) i Storbritannien genom att köpa tillgångarna i bolaget Machine Control Engineers Limited. Bolaget är baserat i Coatbridge, Skottland och har 26 anställda. Företagets omsättning var år 2009 cirka 3 MEUR. Värdet på företagsköpet offentliggörs inte.

Machine Control Engineers Limiteds tidigare ägare är KRG Industries Ltd, en självständig kontraktstillverkare i Storbritannien. Machine Control Engineers Limited har i huvudsak sålt sina tjänster till utomstående MTS kunder, men har också betjänat KRG Industries egna fabriker.

“Vi är stolta över att genom Machine Control Engineers Limiteds personal ytterligare kunna öka vår skicklighet i Storbritannien” säger Nigel Clegg, affärsenhetschef, Konecranes MTS UK. “Bolaget är specialiserat på underhåll av verktygsmaskiner i verkstadsindustrin i Skottland och norra England. Bolaget har kunskap om både mekaniskt och elektriskt underhåll, samt kontrollsystem. Machine Control Engineers Limiteds försäljning baserar sig på långsiktiga kundförhållanden som inkluderar planering av förebyggande underhåll och kundbesök”.

Machine Control Engineers Limited konsolideras i Konecranes finansiella rapportering f.o.m. slutet av september 2010. Bolaget kommer att vara en del av den nuvarande MTS verksamheten i Storbritannien och kommer att flytta till Konecranes MTS utrymmen i East Kilbride.

Konecranes har nu MTS kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark Estland, Ukraina, Storbritannien och USA.

Ytterligare information:
Press
Pekka Kujala, Direktör, MTS, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 4014

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns även på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).