Konecranes styrelseordförande Stig Gustavson promoveras till hedersdoktor för Aalto-universitetets tekniska högskola

Corporate press releases

Den 1 oktober 2010 promoveras Konecranes styrelseordförande Stig Gustavson till hedersdoktor vid doktorspromotionen i Aalto-universitetets tekniska högskola. Gustavson är alumn från Tekniska högskolan och har aktivt stött etableringen av Aalto-universitetet och dess verksamhet i initialskedet. I motiveringen till hedersdoktoratet nämns också att Gustavson på ett förtjänstfullt sätt arbetat med att föra samman aktörer inom politik, näringsliv och den akademiska världen.

Beslutet om promovering av hedersdoktorer 2010 fattades av Tekniska högskolans styrelse. I samband med en promotion kan en person tilldelas hedersdoktorsvärdighet och därtill hörande insignier om vederbörande genom vetenskaplig eller konstnärlig verksamhet eller på grund av förtjänster vid främjande av vetenskap eller konst eller annan kulturell verksamhet anses värdig en sådan hedersbetygelse.

Ytterligare information:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande och en bild av Stig Gustavson finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).