Konecranes får viktiga beställningar på hamnkranar från Indien

Corporate press releases

Konecranes fick i augusti 2010 två viktiga beställningar på hamnkranar från den indiska terminaloperatören Visakha Container Terminal Pvt. Ltd. (VCTPL). I beställningarna ingår fyra gummihjulsportalkranar (rubber tired gantry, RTG) och två STS (ship-to-shore) hamnkranar. RTG-kranarna levereras under sommaren 2011 och STS-kranarna i slutet av 2011 till hamnen Visakhapatnam Port på Indiens östkust. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningarnas värde.

VCTPL är ett joint venture mellan DP World och United Liner Agencies of India (Ptv) Ltd. Bolagets verksamhet startade år 2003 i Visapakhapatnam Port, en av Indiens viktigaste hamnar. Allt eftersom containertrafiken ökar, bygger VCTPL ut sin terminal och investerar därför i ny utrustning.

“De här beställningarna utgör en väldigt viktig referens i Indien,” säger Konecranes landschef för Indien Sami Korpela. “Vi levererar inte endast utrustning till kunden, vi påbörjar ett långsiktigt, strategiskt förhållande med kunden. STS-kranarna är de första hamnkranarna med Konecranes egna kontrollsystem som levereras till Indien. Också RTG-kranarna är Konecranes första RTG-kranar till Indien.”

RTG-kranarna har 8 hjul och en lyftkapacitet på 40 ton. Kranarna kan stapla sex containrar högt och sex plus lastbilsfil brett.

STS-kranarna är i Post Panamax storlek. De har en räckvidd på 50 meter och kan lasta och lossa containerfartyg med 18 parallella containerrader. STS-kranarna kommer att utrustas med fjärrövervakningssystem, med hjälp av vilka kranarnas situation och prestanda kan följas och åtgärder planeras för att förbättra prestandan, öka säkerheten och maximera driftstiden.

Ytterligare information:
Press
Mika Mahlberg, direktör, hamnkranar, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 2630

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext:
Konecranes levererar två STS hamnkranar och fyra RTG-kranar till Visapakhapatnam Port i Indien.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).