Konecranes levererar RTG kranar till Indonesien

Corporate press releases

Konecranes fick i juni 2010 en beställning på fem gummihjulsportalkranar (RTG, rubber tired gantry) från den statsägda terminaloperatören PT. Pelabuhan Indonesia I (Persero), (“Pelindo 1”), i Indonesien. Kranarna levereras till Belawan International Container Terminal, (“BICT”), som ägs av Pelindo 1. Kranarna levereras under det tredje kvartalet 2011. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

BICT finns i staden Medan vid västra delen av Malacka sundet – en utmärkt position med tanke på att världens viktiga fraktrutter går genom sundet. Dessutom ligger Singapores väldiga hamn i samma sund. BICT utökar nu kapaciteten i sin terminal och investerar därför i ny utrustning.

“Vi är stolta över att leverera nya ekoeffektiva RTG-kranar till BICT,” säger Thomas Gylling, ansvarig för försäljning av Konecranes containerhanteringskranar i Sydostasien. “Kranarna höjer prestandan i BICT:s existerande hamnkransflotta och ökar containerhanteringskapaciteten i terminalen. Efter den här beställningen har Konecranes levererat över 20 RTG kranar till Indonesien. Samtidigt är det här vår första RTG-leverans till Sumatra.”

De fem RTG-kranarna har 8 hjul, de kan stapla sju containrar högt och sex containrar plus lastbilsfil i bredd. Kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton. Ett mycket viktigt kännetecken för Konecranes RTG-kranar är att de inte haft några hydrauliska system sedan 1995. Det här är en stor fördel speciellt i tuffa havsförhållanden, eftersom det betyder högre tillförlitlighet, samt lägre underhålls- och reservdelskostnader. Gummihjulet svänger med hjälp av drivkraften från traversmaskineriet, vilket eliminerar enskilda underhållsintensiva hydraulikmekanismer. När kranen byter från en containerstapel till en annan, rullar kranhjulen samtidigt som de svänger. Detta sliter mindre på gummihjulen och på containergården jämfört med traditionella lösningar. Det här betyder en längre livslängd på gummihjulen och på containergårdens yta.

Ytterligare information:
Press
Thomas Gylling, ansvarig för försäljning av Konecranes containerhanteringskranar i Sydostasien
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2219

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).