Konecranes stärker sin position som leverantör av varvskranar till Indien

Corporate press releases

Konecranes fick i maj 2010 en beställning på en varvskran med stel bom från L&T Shipbuilding (L&T) i Indien. Kranen levereras under våren 2011 till L&T:s nya skeppsvarv i Kattupalli nära Ennore hamn i Chennai. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Larsen & Toubro är en koncern med en omsättning på 9,8 miljarder USD och en global verksamhet inom teknologi, maskinteknik och konstruktion. Företaget är ett av de största och mest respekterade företagen inom den privata sektorn i Indien. Företaget har ett skeppsvarv i Hazira i staten Gujarat och bygger ett nytt i Kattupalli. L&T Shipbuilding fokuserar på byggandet av specialiserade tunga transportbåtar, CNG fartyg, kemikalietankers, samt andra specialfartyg.

“Vi är övertygade om att leveransen till L&T stärker vår position som kranleverantör till andra skeppsvarv i Indien,” säger Timo Valkonen, chef för varvskranar, Konecranes. ”Det finns mer än 20 skeppsvarv i Indien och industrin förväntas växa ytterligare.”

Den beställda varvskranen har en lyftkapacitet på 35 ton och den kommer att användas för lyft av skeppsdelar och –sektioner i skeppsvarvet.

Ytterligare information:
Press
Timo Valkonen, chef för varvskranar, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2557

Investorer och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerar relationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com

Bildtext:
Konecranes levererar varvskran med stel bom till Indien.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).