Konecranes köper franskt servicebolag

Corporate press releases

Konecranes köpte i juli 2010 servicebolaget Bouyer Manutention (BM) i Tours, Frankrike. BM har 38 anställda och en omsättning på cirka 5 MEUR (2009). BM konsolideras med Konecranes siffror under det tredje kvartalet 2010. Värdet på företagsköpet offentliggörs inte.

BM är ett familjeföretag som grundades 1988. Företaget erbjuder mekaniska och elektriska underhåll och moderniseringar av traverskranar och verktygsmaskiner. Företagets kunder finns bl.a. inom kärnkrafts-, bil-, stål- och livsmedelsindustrin. Förutom huvudkontoret i Tours, har BM servicekontor i Chinon, Le Mans, Orléans och Poitiers, alla viktiga städer i Loire-dalen.

“Bouyer Manutention är ett värdefullt tillägg till Konecranes koncernen,” säger Jean-Maxime Guhur, Direktör, Konecranes (France) S.A. “Företagets stora avtalsbas och goda kunskaper om och relationer till kärnkraftsindustrin stärker ytterligare vår position i Frankrike.”

Konecranes äger nu BM efter att ha köpt 100 % av holdingbolaget Bouyer GCP:s aktier.

Ytterligare information:
Press
Jean-Maxime Guhur, Direktör, Konecranes (France) S.A.
E-post: [email protected] eller tel. +33 2 38 71 94 05

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).