Konecranes bygger ny kontorsbyggnad i Hyvinge, Finland

Corporate press releases

Konecranes har fått byggnadslov för en kontorsbyggnad i Hyvinge, Finland. Den nya byggnaden, som placeras invid Konecranes nuvarande besökscenter i Hyvinge, kommer att ha en kontorsyta på cirka 3 770 m2. Byggnadsarbetet påbörjas under sommaren 2010 och förväntas vara klart ett år senare.

Den nya byggnaden kommer att ha fyra våningar och utrymme för cirka 100 anställda. I byggnaden kommer också att finnas flere konferensrum, matsal, lager- och tekniska utrymmen.

”Detta beslut är ett viktigt element i ett större program om att utveckla Konecranes verksamhet i Hyvinge. Vi har utvecklat våra utrymmen för tillverkning och produktutveckling i området och nu kompletterar vi programmet med en ny kontorsbyggnad. Vi tycker det är värdefullt att ha flera olika funktioner – produktutveckling, tillverkning och företagsledning – på samma plats,” kommenterar Pekka Lundmark, VD och koncernchef för Konecranes Abp.

Byggprojektet görs i samarbete med det svenska fastighetsbolaget AB Sagax (publ.), som äger fastigheterna i Hyvinge. Sagax kommer att finansiera byggprojektet och äga den nya byggnaden. Konecranes Abp kommer att leda byggprojektet och hyra kontorsbyggnaden från Sagax.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, Direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 600 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com