Konecranes levererar sina första containerhanteringskranar till Turkiet

Corporate press releases

I mars 2010 fick Konecranes en beställning på sex gummihjulsportalkranar (RTG, rubber tired gantry) av den turkista terminaloperatören TCE EGE Konteyner Terminal Isletmeleri, A.S. i Aliaga, Izmir. De första kranarna levereras till TCE EGE i Aliaga i januari 2011. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

TCE EGE hör till spanska operatören Grup TCB (Terminal de Contenidors de Barcelona, S.L.) till vilken Konecranes levererade sin första kran redan år 1993. Idag har Grup TCB mer är 20 Konecranes kranar i flera av sina terminaler i t.ex. Valencia, Spanien och Paranagua, Brasilien.

Konecranes fick den senaste RTG beställningen tack vare kundens goda erfarenheter med Konecranes utrustning.

“Vi är mycket nöjda över den här beställningen,” säger Kim Salvén, försäljningschef vid Konecranes. “Vi påbörjade försäljningsarbetet i Turkiet för två år sedan, detta har nu betalat sig tillbaka. Turkiet kommer att vara ett av våra fokusområden i framtiden.“

RTG kranarna har 16 hjul och är försedda med ett styrsystem (active load control) som aktivt styr lasten och som också sköter finpositioneringen i horisontalled. Crane management systemet garanterar säker och avbrottsfri användning av kranarna. Kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton. De kan stapla en över sex containrar högt och sex brett plus lastbilsfil.


Ytterligare information:
Press
Kim Salvén, försäljningschef, hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2552

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 800 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).