Konecranes firar tillverkningen av Markaryd-fabrikens 3000:e maskin

Corporate press releases

I mitten av mars 2010 firade Konecranes tillverkningen av Markaryd-fabrikens 3000:e maskin. Konecranes tillverkar gaffeltruckar och reachstackers i fabriken i Markaryd, Sverige. Den 3000:e maskinen är en reachstacker som hanterar fullt lastade containrar och kommer att levereras till transportföretaget Van der Most i Holland.

“Det här är en viktig milstolpe för Konecranes gaffeltrucksverksamhet,” säger Lars Fredin, ansvarig för den globala gaffeltrucksverksamheten inom Konecranes. “Vi är stolta över den yrkesskicklighet och det kunnande som läggs i varje maskin vi tillverkar. Det här är grunden för vårt nästa mål: produktionen och leveransen av ytterligare 3000 maskiner.”

Den här Konecranes reachstackern är utrustad med Konecranes Eco-Drive system, som beräknar maskinens bränsleförbrukning, arbetstimmarna, och maskinens effektivitet. Maskinen är också utrustad med Konecranes lastkännande hydraulik (Load Sensing Hydraulic System) som känner av lastens vikt och den lyfthastighet som behövs så att maskinen enbart använder den kraft som behövs för lyftet. Funktionen om lastkänning minskar slitaget på hydrauliken, reducerar energin som behövs från motorn och leder till högre hanteringshastigheter. Reachstackern kan lyfta containrar på upp till 45 ton fem containrar högt i den första raden och 31 ton containrar i den andra raden.

Ytterligare information:
Press:
Patrik Lundbäck, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Konecranes Lifttrucks
Epost: [email protected], eller tel. +46 433 733 33

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
Epost: [email protected], eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2009 omsatte koncernen 1 671 miljoner euro. Koncernen har 9 800 anställda på 545 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).